The Shard

Eén van de hoogste gebouwen van Londen van de afgelopen jaren, en tevens ook de meest iconische. Gesitueerd aan de zuidzijde van de London Bridge, dichtbij boven- en ondergrondse stations.

Als onderdeel van een ontwikkeltraject is Rotrex gevraagd om een lier te leveren ten behoeve van installatie van nieuwe waterleidingen over een lengte van 400 meter, waarmee The Shard, Guys ziekenhuis en omgeving voorzien worden van water. Dit project was complex om twee redenen. Enorme verkeersdrukte met grote aantallen voetgangers vraagt om deugdelijk traffic control management, echter in dit geval werd hierdoor het aantal vierkante meters op de bouwplaats aanzienlijk beperkt. Daarnaast is dit gebied gedurende de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. Een groot deel van de ondergrondse infrastructuur in een zeer slechte staat, herstelwerkzaamheden zijn nooit deugdelijk uitgevoerd. Hierdoor werd plaatsing van nieuw leidingwerk bemoeilijkt.

De engineers van Rotrex hebben in samenwerking met de projectmanager een oplossing uitgedacht, waardoor het leidingwerk succesvol geplaatst kon worden. In dit project heeft Rotrex kunnen aantonen dat we, naast levering van huur- en koopmaterialen, ook adequate technische ondersteuning bieden aan onze klanten.