Afsluiting waterklep

In reactie op klimaatverandering en een toenemend risico op overstromingen, zijn in het Verenigd Koninkrijk gedurende de afgelopen jaren projecten ontwikkeld ter bescherming tegen overstromingen. Met name in de kustgebieden en laag-gelegen gebieden rondom The Wash is indamming van risico's onderwerp van gesprek. Op diverse locaties zijn maatregelingen getroffen, waaronder installatie van barrières en wanden.

Ons laatste project in dit aandachtsgebied is de levering van een back-up liersysteem, welke wordt gebruikt voor een afsluiting van een waterklep in Wells-next-the-Sea. De installatie aldaar is voorzien van een verplaatsbare waterkering, welke via rails en bij hoger risico in positie kan worden geplaatst.

Eis in project was het gebruik van een mobiele lier, waarop Rotrex een OMAC F206.10 2T mobiele lier heeft geleverd. De eenvoudige verplaatsbaarheid van dit model (geschikt voor transport op trekhaak) maakt dat deze lieren veelzijdig ingezet kunnen worden. Gezien de kwetsbare natuur in de omgeving van Wells, en in het hart van migrerende zeevogel-kolonies, is de lier in dit project uitgevoerd met dyneema-touw (in plaats van staalkabel).