Nieuws

Rotrex breidt huurvloot uit met Europa’s krachtigste mobiele lier

Rotrex, specialist in lieren en liertoebehoren, investeert in een geavanceerde mobiele lier met 60T capaciteit. Dit is een eerste investering in een reeks die gaat volgen, waarmee Rotrex verdere groei gaat waarborgen.

Vanzelfsprekend is Rotrex overtuigd van marktvraag naar deze 60T mobiele lierzowel in het Verenigd Koninkrijk als aan onze kant van de Noordzee. De nieuwe machine wordt momenteel ingezet op een omvangrijk waterleidingproject in Noorwegen.

De naam van de nieuwe mobiele lier is ‘MAGNI’, de Noorse god van kracht. De machine is in Italië geproduceerd volgens de exacte specificaties van Rotrex en is voorzien van een ultramoderne afstandsbediening en computer met Wi-Fi-technologie. De mobiele lier is de krachtigste mobiele lier die nu in Europa verkrijgbaar is en kan worden voorzien van een lierkabel tot 2.400m lengte.

Don Wilkinson - European Sales Manager bij Rotrex - zegt: “De investering is een echte gamechanger voor Rotrex en onze internationale klanten. Naast de extra trekkracht die vereist is voor specifieke projecten, is de lier uitgerust met HMPE-rope. Het lage eigen gewicht van HMPE-rope vereenvoudigd de handeling. Daarnaast wordt het risico op beschadiging van leidingwerk door inzet van HMPE-rope geminimaliseerd”.  

De praktische uitvoering van het project in Noorwegen wordt ondersteund door aanwezigheid van een Rotrex-operator. De aanwezigheid van Rotrex op dergelijke projecten beschouwt Don als cruciaal. Hij voegt toe: “Onze klanten waarderen onze aanwezigheid op de projectlocatie. Ons team van technici en operators werkt momenteel samen met klanten in heel Europa, op tal van projectlocaties, maar ook dragen wij zorg voor testwerk op locatie, renovatiewerk, onderhoud en training. We bieden niet alleen huurmogelijkheden, maar een complete dienstverlening. Hoewel de nieuwe 60T mobiele lier voor het eerst in Noorwegen wordt ingezet voor renovatie van waterleidingen, is de machine breder inzetbaar en geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het trekken van lange kabels en inzet bij tunnelprojecten 

 

Een selectie van onze referenties

Whats New at Rotrex Winches

Rotrex Winches Customers

Rotrex Winches Customers

 

Whats New at Rotrex Winches